Anavatanı Akdeniz olan ısırgan bitkisi, nemli iklimlerde daha çabuk gelişimini tamamlar ve daha çok yetişir. Batı Karadeniz bölgesinde, özellikle Zonguldak ve çevresinde yetişen ısırgan bu bölgelerde kış aylarında semt pazarlarında sıklıkla karşınıza çıkabilir.
Sadece ülkemizde değil tüm dünyada tüketilen bu sağlıklı bitkiye çıplak elle dokunulduğunda yakıcı bir etkisi vardır. Kaynattıktan sonra yakma etkisi kaybolur.
Çayının yapılmasının dışında, ıspanak gibi haşlanarak yemeği de yapılır. Bol miktarda demir ve C vitamini içeren ısırganın bilmediğimiz pek çok faydası vardır. Bunlardan bahsedecek olursak;
Faydaları saymakla bitmeyen ısırgan, mutfaklarımızda sıklıkla yer alması gereken bitkilerin başında gelmektedir. Siz siz olun mevsiminde ısırgan tüketmeye özen gösterin.
Sağlıklı günler dileriz!