Meksika kökenli Jalapeno biberi ülkemizde Antalya’da üretimine başlanmış olan orta acı bir biber çeşididir. İçerisinde yüksek oranda C ve K vitaminleri barındırır. İçerisindeki yüksek C vitamini […]
Balkan mutfağının en bilinen, en leziz ürünü dersek abartmış olmayız. Ajvar sos tüm dünyada sevilerek tüketilen, pek çok çeşidi yapılan bir sos. Kökeni Makedonya’ya ait olduğu […]
Deve dikeni, papatyagiller familyasının en süslü üyelerinden biridir. Mor ve beyaz renkli çiçekleriyle hemen ayırt edilebilir. Ülkemizde Akdeniz ve Karadeniz iklimlerinin olduğu alanlarda kolayca yetişebilir. Deve […]
Şifa deposu domates mutfaklarımızdan eksilmeyen lezzetlerdendir. Antioksidan ve vitamin deposu olan domates pek çok şekilde tüketilmektedir. Kimi zaman sos, kimi zaman salça olarak tüketilen bu mucizevi […]
Tarihçesi çok eskilere dayanan çörek otu, Kuzey Afrika ve Batı Asya’dan gelmektedir. Eski çağlardan bu yana çörek otu tohumundan çıkarılan yağ kullanılmaktadır. Kraliçe Nefertiti’nin çörek otu […]