Blog

23/11/2018

Ihlamur

Kışın gelmesi ile birlikte ıhlamur sofralarımızda vazgeçilmez yerini alıyor. Ihlamurgiller familyasına mensup olan ıhlamur, 25 metre yüksekliğe kadar uzayabilen altın sarısı renginde, kışın yaprağını döken güzel […]
22/11/2018

Kestane

Kestane herkes tarafından sevilen kış mevsiminin vazgeçilmezidir. Ülkemizde kestane ağacı yetiştiriciliği Marmara kıyıları, ege kıyıları ve Karadeniz bölgesinde yapılmaktadır. İçerisinde B1, B2 ve C vitaminlerini barındırmaktadır.
28/09/2018

Karayemiş

Karayemiş meyvesinin Doğu Karadeniz başta olmak üzere, ülkemizde tüketimi oldukça yaygındır. Zeytin biçiminde tek çekirdekli ve olgunlaşınca siyaha yakın bir renk alır. Potasyum, magnezyum, C ve […]
27/09/2018

Bamya

Dünyanın her yerinde yetişme özelliğine sahip olan bamya Türkiye’de en çok Ege ve Marmara Bölgesinde yetiştirilmektedir. A, C ve K vitaminleri açısından oldukça zengin bir bitkidir.
13/08/2018

Fasulye

Haziran ayı ile birlikte tezgahlarda yerini alan fasulye oluşmadan önce pembe, mor, beyaz çiçekler açmaktadır kabuğu ise yeşil ve sarı olabilir.