Haziran ayı ile birlikte tezgahlarda yerini alan fasulye oluşmadan önce pembe, mor, beyaz çiçekler açmaktadır kabuğu ise yeşil ve sarı olabilir.
Fasulye hakkında ufak bir bilgi vermek gerekirse;
Vitamin ve mineraller bakımından zengin olan bu bitki K, B1 ve B2 vitaminlerini içerir. Baklagil familyasına ait olan fasulye yılda bir kez meyve veren otsu bitkilerden biridir. Sindirim sistemine yardımcı olan fasulyenin güçlü bir antioksidan olduğu söylenebilir. Güçlü antioksidanlar da vücuttaki kanserli hücre oluşumunu engellemektedir. Fasulyeler hem yeşil hem de taneleri kurutularak tüketilmektedir. Yeşilken dalından koparıldığında çalı fasulyesi ya da boncuk ayşe adını alır. Dalından toplandıktan sonra taneleri ayrıldıktan sonraki isimleri ise; göbekli, şeker, börülce ve barbunya olarak bilinmektedir. Bu bitkinin yemeği, turşusu ve konservesi de yapılmaktadır. Bizde sizler için faydaları saymakla bitmeyen bu bitkinin turşusunu ve konservesini hazırladık. Siz siz olun hayatınızdan fasulyeyi eksik etmeyin!
Sağlıklı günler.