Kızılcık

Ahududu
28/06/2018
Fasulye
13/08/2018

Eylül ayında ortaya çıkan ve ekim ayı boyunca da hüküm süren kızılcık meyvesi zeytin büyüklüğünde olup kırmızı renge sahiptir. Ekşimsi bir tadı vardır. Ülkemizde Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişir. A, C, E ve K vitaminleri açısından oldukça zengindir.

Kızılcığın faydalarından bahsetmek gerekirse;

  • Kanseri önler
  • Kemik ve dişleri güçlendirir
  • Tansiyonu dengeler
  • İltihapların daha hızlı iyileşmesine destek olur
  • Mide rahatsızlıklarına faydalıdır
  • İdrar yolu enfeksiyonlarının daha hızlı iyileşmesini sağlar
  • Kan basıncını dengeler
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır

Farklı yörelerde kiren, kiran, ergen ve eğren gibi isimlerle de bilinmektedir. Faydaları saymakla bitmeyen kızılcık meyvesinin şerbeti, marmeladı ve reçeli yapılarak da tüketilebilir. Bu lezzetli ve faydaları saymakla bitmeyen meyveyi sofralarınızdan eksik etmeyiniz.

Sağlıklı günler!