Ilıman iklimi seven ve gülgiller ailesinden olan şeftali etli ve sulu bir meyvedir. Tek çekirdeği bulunan şeftalinin farklı çeşitleri bulunmaktadır. Şeftalinin en önemli özelliği tüylü olmasıdır. Türkiye’de en çok Bursa ve Marmara bölgesinde yetiştirilmektedir. A, C, E ve K vitaminleri açısından oldukça zengin bir meyvedir.
Şeftalinin faydalarından bahsetmek gerekirse;
Tüylü yapıya sahip olan şeftalinin bir de nektarin adı verilen tüysüz çeşidi bulunmaktadır. Ancak nektarinin daha sert olması da aradaki farklar arasındadır. Bunun yanında Elegant , Royal Vista , Rich , Venüs gibi pek çok çeşidi de bulunmaktadır. Şeftaliyi hem kuru hem de yaş olarak tüketebiliriz. Bunların sıra reçeli, marmeladı ve kompostosu da yapılan bu lezzetli meyveyi sofralarınızdan eksik etmeyiniz.
Sağlıklı günler!