Karpuz ülkemizde de oldukça yaygın olarak yetiştirilen meyvelerden biridir. Kalın ve yeşil kabuklu, içi sulu bir meyvedir. Ülkemizde en iyi yetiştiği yerler Diyarbakır, Adana, Ankara, Tekirdağ ve Çankırı’dır. Demir, kalsiyum, karbonhidrat, C, A ve B vitaminleri açısından oldukça zengindir.
Karpuzun faydalarından bahsetmek gerekirse;
Farklı çeşitleri ile aynı lezzette olan karpuzun en bilinenleri Diyarbakır karpuzu, yeni dünya karpuzu, alacalı karpuz, gülle karpuzu ve Tekirdağ karpuzudur. Taze olarak tüketebileceğiniz karpuz meyvesi; reçeli, suyu ve limonatası yapılarak da tüketilebilir. Siz siz olun faydaları saymakla bitmeyen bu yaz meyvesini sofralarınızdan eksik etmeyin.
Sağlıklı günler dileriz!