Erik meyvesinin doğu Anadolu’nun yüksek yaylaları ile güneydoğu Anadolu’nun kurak bazı kısımları hariç her yerde yetiştiği söylenilmektedir. Meyvenin iç kısmının sertleşmesiyle sert çekirdek kabuğu meydana gelir. Yenilen kısmı ise etli ve suludur. A, C ve B grubu vitaminleri, magnezyum, potasyum ve fosfor bakımından da oldukça zengindir.
Eriğin faydalarından bahsetmek gerekirse;
Erik çeşitlerinden bahsedecek olursak eğer bardak, can, türbe, üryani, mürdüm gibi çeşitleri vardır. Eriği hem yaş olarak hem de kuru olarak tüketebiliriz bunun yanında marmeladı, reçeli, pekmez ve kompostosu da yapılmaktadır. Son dönemde turşusuna da sıklıkla rastlanan bu lezzetli yaz meyvesini sıklıkla tüketmenizi tavsiye ederiz.
Sağlıklı günler!