Vişne kiraza benzeyen ama tadı kiraz tadından daha ekşi olan bir meyve türüdür. Kiraz ile tadı dışında da farklılıkları vardır. Dalları kirazınkinden daha ince, yaprakları ve meyveleri kiraza göre daha küçüktür. A ve C vitamini açısından oldukça zengin bir meyvedir.
Vişnenin faydalarından bahsetmek gerekirse;
Vişnenin türlerinden bahsedecek olursak eğer Kütahya vişnesi, Macar vişnesi, Katırlı vişnesi en çok bilinenlerdir. Ama halk arasında bilinen ve bizim de mutfağımızda en çok tercih ettiğimiz vişne türümüz Kütahya vişnesidir. Meyvesi kalp şeklinde olan vişnenin sulu ve mayhoş bir tadı olduğu bilinmektedir. Taze olarak tüketebileceğiniz vişne meyvesi; reçeli, kompostosu, marmeladı yapılarak da tüketilebilir. Siz siz olun ekşi tadına aldanmadan bu sağlık deposu meyveyi mutfağınızdan eksik etmeyin.
Sağlıklı günler!