Çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane! Çocukluğumuzdan aklımızda kalan tek bilmece olmasının dışında birçok mucizevi faydası olan narın en belirgin özelliği soyulmasının zorluğu dersek yanılmış olmayız. Ancak içerdiği yüksek oranda C vitamini, demir ve güçlü antioksidanlar sayesinde narın çiçeğinden kabuğuna pek çok faydası olduğu da yadsınamaz bir gerçek.
Bunlardan bazıları şunlardır:
Yapılan pek çok araştırmada narın kansere karşı koruyucu özelliği olduğu ortaya çıkmıştır. Özellikle cilt kanseri ve prostat kanseri için önleyicidir. Bu meyvenin kabuğunun kendisinden daha değerli olduğunu söyleyebiliriz. Tıbbi malzeme yapımında kullanılan nar kabuğu boğaz ağrıları ve öksürüğün tedavisinde etkindir.
Hemen hemen her bölgede yetişebilen nar Türkiye’de de oldukça fazla üretilmekte ve tüketilmektedir. Haziran temmuz aylarında kırmızı renkli çiçek açan 2 ile 5 metre boylarındaki nar ağaçlarını her bölgemizde görebilmemiz mümkündür. Siz siz olun her güzelin bir kusuru olduğunu unutmadan soyması ne kadar zor olsa da nar tüketmekten vazgeçmeyin.
Sağlıklı günler!