Kiraz kırmızı sulu lezzetli etli bir meyvedir. Ülkemizde Orta Anadolu, İç ege ve Marmara bölgelerinde yetişmektedir. A, C, K ve fosfor açısından oldukça zengin bir meyvedir.
Kirazın faydalarından bahsetmek gerekirse;
Kirazın çeşitlerinden bahsedecek olursak eğer; Edirne kirazı, Napolyon kirazı, turfanda kirazı en çok bilinenlerdir. Ama halk arasında bilinen ve bizimde mutfağımızda en çok tercih ettiğimiz kiraz türümüz Edirne kirazı ve Napolyon kirazıdır. Kiraz az dayanıklı bir meyvedir ve çoklukla taze olarak tüketilmektedir. Mevsim sonlarına doğru kurtlandığından piyasadan düşer. Taze olarak tüketebileceğimiz kiraz meyvesi; reçeli, kompostosu ve kurusu yapılarak da saklanıp tüketilir.
Sağlıklı günler !