₺ 165,00
Stokta yok
Zonguldak bölgesinde pek çok erik türüne rastlamanız mümkün. Bunlardan bazıları şöyle sıralanabilir: can eriği, papaz eriği, mürdüm eriği, sarı erik, kara erik, çıtır erik, kabak eriği ve burnu kızıl eriği. Bu kadar çok erik çeşidinin olduğunu fark etmek bir yana ismi kulağımıza diğerlerinden farklı gelen burnu kızıl eriğini sizler için araştırdık. Bölge halkı dışında bu erik türünü bilene rastlamak güç. Mürdüm eriğinin biraz daha ufak ve yeşil olanı diyebiliriz aslında. Bir ucu kırmızı olduğundan burnu kızıl ismini almış. Yeşil ya da kırmızı bir eriğin tüm özelliklerini taşıdığını söyleyebiliriz. Bu erik cinsi can eriğinden sonra bölgeye yazı müjdeleyen ilk türdür. Haziran sonu temmuz başında tezgahlarda yerini alan burnu kızıl eriği yörede reçel ya da komposto olarak tüketilmektedir. Her erik cinsi gibi içerdiği C vitamini bakımından zengin olan burnu kızıl eriği potasyum deposu olarak nitelendirilebilir. Hazmı kolaylaştırıcı etkisi ile sindirim sistemine yardımcıdır. Sizler için bu meyvenin çekirdeklerini çıkarttık. Pancar şekeri ile tatlandırarak reçel haline getirdik. Sofralarınızda güvenle ve keyifle tüketebilirsiniz.
Ağırlık | 0.6 kg |
---|
Sadece bu ürünü satın almış olan müşteriler yorum yapabilir.
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.